sábado, 7 de noviembre de 2009

DESPRÉS D’UN ANY... TOT SEGUIS IGUAL

L’esperança per canviar el món va començar fa ara més o menys un any, amb la victòria del que pintaven els mitjans de comunicació, com quasi un salvador. Parle de Barack Obama, el primer president afroamericà de la història del Estats Units. El seu “Yes We Can” va triomfar, amb un èxit impensable, indescriptible, el dies de la seua elecció llegies qualsevol diari, d’un país qualsevol, i allí estava ell, irradiant una felicitat carismàtica.

Va prometre moltes coses, des de la retirada de les tropes d’Afganistan, fins el tancament del holocaust de Guantánamo, passant per la ja necessària obertura amb Cuba, o la reforma sanitària. Moltes coses, per a un país on el poder el tenen les grans empreses multinacionals i els rics... Un país on intervenir en l’economia és ni més ni menys que ser enemic de la nació, ser comunista... o inclòs coses pitjors.

Doncs tot pareixia fàcil al principi, superar la política neoliberal i militar de George W. Bush, però s’ha demostrat que el món es difícil de canviar, l’individualisme i l’avarícia que fa el capitalisme el molt difícil de derruir. Obama ha baixat molt en popularitat, treballa poc a poc, amb el que si li permet, ha “nacionalitzat” el Grup General Motors, i al final canviarà la sanitat, però no amb el model que ell volia. La crisi passarà lenta, gràcies entre altres coses a la unió dels governs, però no ens salvaran aquelles grans financeres nord-americanes que algun dia ens van enfonsar.

Pel que fa a l’escena internacional, ha rebut el premi Nobel de la Pau, més per carisma, que per algun fet. Te treball a Hondures, amb el cop d’estat de Micheletti, amb el desarmament nuclear, amb Cuba, amb Afganistan... no se si podrà amb tot.

Es una revolució lenta i molt costosa contra tots, i contra el destí. Jo estic amb Obama, jo sabia que això anava a passar, Estats Units es un camp difícil per treballar en política social bé, es molt complicat per la concepció del món que te la gent.
Després d’un any... tot continua igual, confiem en el “Salvador”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario